понеделник, 11 ноември 2013 г.

Зарядни устройства за подемно - транспортна техника на световно ниво

80% износ е добър атестат за всяка фирма производител. За повече от 15 години съществуване ВК „КОНВЕРТ“ е водеща фирма в проектирането и производството  на зарядни токоизправители в България. Това е постигнато благодарение на иновациите,  съответстващи на световните достижения в тази област.
Мога да кажа, че произвеждаме най-добрите зарядни за подемно-транспортна техника в тази ценова категория. Основание за това твърдение е 36 годишният ми опит като конструктор на зарядни устройства и 27 години мениджър по иновации (няма грешка – едното е призвание , а другото длъжност).
Произвеждайки гама зарядни за акумулаторни батерии, ВК „Конверт“ отговаря на потребностите на телекомуникациите, транспорта, енергетиката, отбраната, бита.
Специализирани за подемно - транспортни съоръжения са зарядните за тягови батерии от гамата „EPKar“,а за стартерни батерии – гамата „Акутоник“.
„EPKar“ са предназначени за всички видове електрокари и повдигачи, транспалетни колички, вишки, височинни платформи, голфкари, инвалидни колички  и електромобили.
Характерно за цялата гама „EPKar“ е новият функционален подход – максимално облекчаване труда на потребителя, пестене на време и пари при експлоатация. „EPKar“ позволяват бърз заряд, по всяко време, без контрол, без газоотделяне, загряване, кипене и презаряд на батерията.  Такъв режим на заряд гарантира ежедневна готовност с пълния капацитет на батерията. Стабилизираните зарядни характеристики и пулсиращият реверсивен ток удължават живота на батериите и ги десулфатизират.
Фирма ВК „Конверт“ грижейки се за съхраняване на природните ресурси, извършва модернизация и ъпгрейд на стари трансформаторни зарядни токоизправители на половин цена. Параметрите и гаранцията на обновените зарядни са същите, както на най-новата модификация.
Сервизът в България, Русия, Сърбия, Македония, Беларус е до 48 часа.

„Акутоник“ са гама различни по-мощност устройства за бърз заряд, автоматична десулфатизация, подзаряд или консервация на  стартерни акумулаторни батерии.
Дори да карате автомобила си ежедневно, особено през зимата батерията не се зарежда пълноценно. Тежък старт, задължително включени фарове, чистачки, аларма, климатик – все консумации, които генераторът на автомобила не успява да компенсира. Хронично недозаредената батерия бавно и необратимо започва да сулфатизира. Веднъж частично  сулфатизирала,  батерията вече не може да  възстанови капацитета си от зарядните агрегати на автомобила. Активната десулфатизация с „Акутоник“ и периодичният изравнителен заряд, възстановяват капацитета и стартовите качества на акумулатора.
”Акутоник” се произвежда в 4 разновидности:
1.    За мотоциклети и леки автомобили – 6 и 12V/1A;  12V/6A.
2.    За дизели, мотокари, бензинови камиони и дизелагрегати– 12V/10A.
3.    За сервизи, автокъщи и магазини за акумулаторни батерии – 12V/20A.
4.    За инвалидни колички, камиони и автобуси – 24V/16A.

Анализ на ключовите предимства на произвежданите и бъдещи технически нововъведения на проектираните от нас устройства ще Ви предлажим в 8-ми брой на списанието.


Инж. Неделчо Деветаков         00359 895 51 46 47

Няма коментари:

Публикуване на коментар